Historiepodden

Historiepodden

Acast

Välkommen till Historiepodden - det magiska gränsland där folkbildning & underhållning möts & bildar en härlig symbios. Varje söndag bjuder gymnasielärarna Daniel Hermansson & Robin Olovsson på rykande inaktuella händelser. Enjoy!

Lyssna på våra avsnitt fritt från reklam: https://plus.acast.com/s/historiepodden.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Emisoras: Rock Klassiker

Categorias: Educación

Escuchar el último episodio:

Det har blivit en ny tradition i Historiepodden att varje gång vi firar jämnt antal hundra avsnitt bjuder vi in en auktoritet på ett ämne vi just då funderar mycket på. När avsnitt 400 stod för dörren ville vi veta allt om rasande kungar. Den gången ringde vi Herman Lindqvist.


Men den här gången vände vi blicken inåt. 500 avsnitt på 10 år… vad betyder det egentligen. Är Historiepodden nu formellt en långkörare? För att få svar på den frågan skickade vi skyndsamt ett fax till Sveriges ledande popkulturella auktoritet: Kalle Lind.


Det blev ett slingrande avsnitt där ”Blondie”, ”Rederiet”, ”Spanska inkvisitionen”, ”Barnens brevlåda”, ”Den amerikanska statens relation till sin afro-amerikanska befolkning” och hundra andra potentiella långkörare tröskades igenom. Kördes i långbänk om till tillåts parafrasera Fälldin.


Det är som vanligt när vi firar ett lite annorlunda avsnitt men det var ett rent nöje att prata med Kalle Lind. Hoppas ni tycker det är roligt att lyssna till!

Lyssna på våra avsnitt fritt från reklam: https://plus.acast.com/s/historiepodden.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Episodios anteriores

 • 601 - 500. Jubileumsavsnitt: Långkörare med Kalle Lind 
  Sun, 19 May 2024
 • 600 - Ur arkiven: Allas krig mot alla (nr 102) 
  Wed, 15 May 2024
 • 599 - 499. Tredje puniska kriget 
  Sun, 12 May 2024
 • 598 - 498. Amelia Earharts äventyr 
  Sun, 05 May 2024
 • 597 - Ur arkiven: De amerikanska strejkerna (nr 142) 
  Wed, 01 May 2024
Mostrar más episodios

Más podcasts educación de Venezuela

Más podcasts educación internacionales

Otros podcasts de Rock Klassiker

Elige la categoria de podcast